Lillasyster och lilla Storasyster -

SF TisdagIdag har jag - utan Sofie - åkt buss baklänges! Sofia goes crazy! Idag har också jag, Sara, Ida och Malin pantat flaskor och burkar till "Dagsverket" i skolan - vi skulle samla in pengar till Läkare utan gränser. Vi fick ihop 461 kr, men vi fick en hundralapp av en tant...

Idag har jag druckit alldeles för lite, så jag har världens huvudvärk. Sen är jag så trött så att jag ska nog gå och gråta nu...

Sofia

SF MåndagIdag har jag hängt på GB-gubben med fru när Ida ledde oss på världens omvägar helt i onödan. Hon skulle köpa örhängen som inte fanns... Men eftersom Sofie inte är här kan man hänga med gifta par och ha lite roligt!

Sofia

SF

SF = Sofie-fritt! Under den kommande veckan är Sofie i landet av grod-ätare; FRANKRIKE! Det innebär att det bara är jag och alla mina två läsare här, så NU ÄR DET FEST! Oboy vad vi ska ha kul! Hoppa i sängen, äta godis på vardagar, låta bli att knyta skorna och massa annat skoj som man inte kan göra när Sofie är här.

Jag inleder veckan med att ha datorfodralet på huvudet:OCH PÅ ANDRA LEDDEN!!!Jösses vad vi ska ha kul!!!

SofiaSF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF-SF!

Prao

Orginell rubrik, jag vet. Denna vecka (Tisdag, Onsdag, Torsdag, Lördag) har jag varit på prao på Stockholms Stadsteater. IIIH! Jag har fixat med mikrofoner och gett hängselbyxor (IIIH HÄNGSELBYXOR!) till folk och hälsat på folk och hindrat lärare för en sjua att pilla på mamelucker och galaklänningar gjorda av bikiniöverdelar (bara en klänning, men ändå...) och annat diverse. Mest har jag skruvat på sändare. Jag har "arbetat" med föreställningen HAIR hela veckan, plus lite soppteater i onsdags.

Lite observationer:

- En tjej i ensemblen ska få barn. Alla (inte jag såklart) betar (slår vad) om när barnet kommer. 10 spänn var, man får bara välja ett datum och inte ta samma datum som någon annan. Närmast vinner hela potten. Jag gjorde en fin liten låda att förvara skatterna i (det fanns inte så mycket att göra dårå...)

- Trumpetaren som går ut naken i början och spelar VILLE vara naken (det var hans förslag), men han har en ersättare som HATAR att vara naken på scen.

- Om man som praoelev inte ger huvudrollsinnehavaren godis får man tydligen en Hitler-mustasch... (jag klarade mig undan eftersom någon annan hade ställt fram lakrits)

- I en back går det i tre kaffekoppar på höjden.

- Det är ALLDELES för lätt att gå vilse i den där byggnaden (hände mig nästan...)

- Om en gitarrförstärkare är lite paj så låter det som om någom poppar popcorn... Eller som om någon är instängd...

Sofia

Snilleblixt

Idag har jag kommit på varför tonåringar i alla tider har suttit i sina gäng längst bak i bussen. Dels för att då är det lätt att sitta i klunga, dels för att det är längst ifrån busschauffören! Visst är jag smart? För det är väl därför...?

Aja, jag kanske är trög, men visst är det därför?!

Sofia

*dreglar*

ÄLDRE FIOL / VIOLIN SIGNERAD CARL PETTERSSON 1928 - MAIE 226
ÄLDRE FIOL / VIOLIN SIGNERAD CARL PETTERSSON 1928 - MAIE 226

Jag vet att jag är väldigt nördig, men detta är typ det enda jag tänker på just nu... Så då får det bli det enda ni läser om! Ge... mig... den... NU!

SofiaRachel Portman

Jag har en ny favoritkompositör, Rachel Portman. Hon har bland annat gjort filmmusik till Chocolat, Oliver Twist (IIIIIH) och Never Let Me Go. HÄR kan ni lyssna på lite av hennes musik (ni behöver Spotify).

Sofia

Jag vet...

Mitt nörd-jag dreglar --> LÄNK

Måste... ha...

SofiaLilla kycklingen

Igår morse såg jag en kille på bussen som såg precis ut som Lilla Kycklingen, såhär:


Bild HÄRIFRÅN

Irl mer såhär:


Bild HÄRIFRÅN

Fast han var mer lik Kycklingen, men pappa tyckte att han var lik Kalles Kaviar - Kalle...

Sofia

Botemedel

Idag på bussen fick jag en väldig lust att nysa, så där akut. Men sedan såg jag på andra sidan gången en killes fötter. Han hade flip-flops på sig så han var typ barfota. Jag betraktade dem i ett par sekunder och det var inte världens mysigaste fötter precis men det verkade hjälpa. Plötsligt behövde jag inte nysa alls!

Det är ett under!!!

Sofia

IHH!

Nu ska jag lägga mig och kolla på SPIRIT! Oh herregud, jag tror jag kommer svimma! 

Kram, Sofie

Äckliga ord

  1. Blodblobb
  2. Hjärna
  3. Flimmerhår
  4. Diafragma
  5. Igel
  6. Nagel
Kram, Sofie

Spirit: Stallion of the Cimarron

Idag har jag upplevt verkligt lycka. Sara satt och sjöng på någon låt, men jag kunde verkligen inte placera den; även fast än att jag kände igen den som tusan! Så jag frågade Sara och när hon svarade så var det som om hela jag blev ett paket med fyverkerier! Den var ju från Spirit!!!!!

För alla er töntar som inte vet vilken film det är (Ida och Sofia: KÄNN ER UTPEKADE), så ska jag upplysa er. Det är en helt underbar, fantastisk, jättefin tecknad film om en vildhäst som blir tillfångatagen av människor! Så just nu sitter jag och hatar alla i hela världen lite granna.

Den kanske låter lite töntig, men den är verkligen helt UNDERBAR! Det var den första filmen jag någonsin grät till faktiskt, och jag tror nog att jag kommer gråta om jag kollar på den nu ochså...

De bästa låtarna är den HÄR och den HÄR! Nu är dessa på engelska för att jag inte kunde hitta de svenska veriationerna... :S Men det blir nog nästan lika bra. AHH LYCKA.

Kram, Sofie!

PS: Hästar är skitläskiga i verkligeheten. Huuuualigen.

PPS: Länkarna är från Spotify, så du måste tyvärr ha det för att kunna lyssna på de här helt underbara låtarna.

Naturens underverk

Här är min kompis:Det är ett brännmärke i fönstret på min busshållsplats som ser ut som en pingvin. Han är ganska söt.

Sofia

Tjock hund!

Idag när jag var ute med våra grannars hund, så gick jag förbi ett dagis. Två killar i kanske 6/7 års åldern springer fram till mig och skriker:

Kille 1 - KOLLA! DET ÄR EN TJOCK HUND!
Jag - Tjock hund? Donna är ju inte tjock?
Kille 2 - Jooooo! Jättejättejättejättejätte tjock hund!
Jag - Nä, det tycker inte jag. Hejdå killar!

Killarna springer efter mig när jag börjar gå.

Kille 2 - Tjock hund, tjock hund!
Kille 1 - Din hund är dum!
Jag - Varför det? Donna är ju jätte snäll och söt.
Kille 1 - Nej, den kan bitas! Grrrr!
Jag - Nää, Donna bits inte.
Kille 1 - Men den kan slickas!
Jag - Haha, men det kan väl du också?
Kille 1 - Nä! Jag kan bara pussas!
Han springer fram till mig, tar tag i min hand och pussar på den.

Kille 1 - Du är söt!
Båda två börjar fnittra hysteriskt och springer så fort de kan bort från mig.

Ja, de säger ju att kärlek alltid börjar med bråk!

Kram, Sofie!

Ledsen Bella, men du kommer inte bli 15 år! 21 maj går världen under!

Tur att man inte är kristen! Läs artikeln HÄR.

Kram, Sofie!


Hehehehe!Mycket skojigt! Tror att Sofie och jag hade någon nojja att vi skulle se denna 14 gånger i rad en gång i tiden...

Sofia

Das nördklubb

Taumata
*klappklappklapp*
Whakatang
*klappklappklapp*
Inhangako
*klappklappklapp*
Auau
*klappklappklapp*

Otamateaturipukakapikimaunga
Horo
*snurr*
Nuku
*snurr*
Poka
Iwhenuakitanatahu

Melodi och rörelse: Annabella-ramsan

SofiaKan ni denna ramsa har i lärt er berget på 85 bokstäver i Nya Zeeland! Enligt Wikipedia betyder namnet "Stället där Tamatea, mannen med det stora knät, som gled, klättrade och slukade berg, känd som landätaren, spelade på sin näsflöjt för sin älskade"

Det är inte bra för mig

Jag har abstinens. Måste... till... teatern...! Det är det enda jag tänker på nu. Det funkar inte...

Sofia

KAN NI LÖSA DEN HÄR?Kram, Sofie!

Mina mysigaste saker just nu!

- Tablettaskarna som man kan få av telenor (tror jag)!
- Vampire diaries!
- Min Poncho!
- Låten Skinny Love av Birdy
- En sockerkaka med citron som mamma bakade i dag!

Kram, Sofie!

Skinny Love av Birdy

HELT UNDERBAR! Och hon är bara 15!
Kram, Sofie!

Fler artiklar

Ännu en hemsk Sauron-mamma: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13026687.ab Hon stoppade in sin 28 dagar gamla bebis i mikron och tryckte igång den. Vad är det för människor som finns i världen egentligen!

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Sofia

Honung

Idag har jag lärt mig hur bin gör honung (och klockan är bara 10.25  än så länge). Svar: De käkar pollen och nektar, en del äter de upp och en del förvaras i "Honungsmagen" där det förvandlas till honung. När de sedan kommer till bikupan så spottar de upp honungen. Så:

Honung är bi-spya!

Typ...

Förlåt om någons aptit på honung förstördes nu... Men det är som när det var grishjärta i korven i skolan. Det går inte att hålla tyst om!

Sofia

Du gode Moses...

LÄS

Hoppas att en god själ kan ta sig tid att förgöra den där Sauron-mamman. Hon injicerar BOTOX i sin åtta-åriga dotter. INTE OKEJ!!!

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Sofia

Tönt

Idag diskuterade jag, Sofie, Ida och Sara varför vi var töntiga. Vi kom på en massa anledningar, men här är en till: http://www.spela.se/spel_/CEO-Spinner.html

Jag är helt beroende!!!

Mitt rekord är 2000-nånting...

Sofia

Udda syn

När jag gick i lugnan ro till skolan såg jag en tjej i tonåren. Hon hade en stor designerväska, shorts och värsta prydliga kläder (kanske förutom shortsen). Hon susade förbi mig på longboard som om elden vore lös. Jag blev glad av det. Det inspirerar mig till att ta sparkcykeln till allt.

Sofia

EXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRAEXTRA

Senaste nytt: Svartmyrorna invaderar svenska hem!

Hihi!Från genrepet i tisdags. Finn två Sofia!

Sofia

Kolasååås, vilken lycka!

Helt appropå:
Sofia

Ett experiment

Hur länge tror ni en ensam PET-flaska klarar sig ute i verkligheten? Detta ska jag och Hedvig ta reda på. Igår kväll efter musiken så satte vi ut en halvfull Loka-flaska (smak: Kokosnöt. Den var inge god, därför offrade vi den till experimentet) bredvid musikskolans flaggstång. Idag har vi flyttat lite på honom (vi kallar flaskan Lukas) och nu står han bredvid en björk. Vi får se om han står kvar på lördag...

Sofia

Om jag kunde drömma, skulle jag drömma om mig

Lärdomar från moi:

- Prova inte att springa på ett löpband och blunda samtidigt. Det blir ganska svårt att hålla balansen då (nej, jag ramlade inte, men närapå)

- När ni gungar, och liksom ligger på mage på gungan, se till så att ni inte får för mycket framåtvikt. Det kan hända att ni voltar runt själva gungan.

- Om ni ska skära smör med en kniv (typ när ni bakar), se till att kniven är tillräckligt hållbar och att smöret är tillräckligt mjukt. Ni får heller inte ta i för mycket när ni skär, kniven kan gå sönder då.

- Om ni förflyttar er i grupp, se till att ni ser var ni sätter fötterna. Man kan snubbla på något annars.

Sofia

Motorstopp på skurebron...

... så om ni hamnade i köer i morse så var det mitt fel! Jag tror föresten att jag har slagit mitt rekord i att åka olika fordon innan klockan 12 på morgonen: Först bil, sen bärgningsbil, efter det taxi för att kunna komma till skolan och vid 11 så tog jag bussen hem!

Kram, Sofie!

Ramla i trappan!

Så går det om man inte är försiktig!Kram, Sofie!

Förklaring

Till varför det inte blir mycket uppdatering här. Sofie har väldigt mycket i skolan och jag har väldigt mycket på teatern och på musikskolan just nu. HÄR finns bilder på en repetion vi hade i förra veckan (det ser inte ut som på bilderna, nu har vi lite byggställningar och dylikt i bakgrunden. Och så har alla kostym). Idag hade vi genrep 16-20 och det gick väl... sådär! På torsdag är det premiär för skolföreställningar... Voj, voj, voj, hur ska detta sluta?

Dansarna, musikalen och cirkusen kom i lördags, så alla delar (teater, dans, cirkus, musikal) sitter inte ihop sådär superbra... Men det är kul i alla fall!

Nu är jag rätt så trött, om någon är intresserad...

Sofia

Snillen spekulerar

Läs DET HÄR INLÄGGET hos Matilda så förstår ni hur min dag har varit... Det var precis så, utom att engelskt-fyrtiotals-känslan kom från en hemsk mintgrön soffa som Matilda försökte pracka på mig. Om Matilda läser detta SÅ SKA VI INTE HA ETT DRAPERI AV PÄRLOR FÖR 600 KR!!

Sofia

Kattor

Katt åt stol, satt i halsen.

Katt åt linjal, blev mätt.

Katt åt el-skåp, blev propp mätt.

Katt åt fjärdedel, bråk i magen.

Katt åt bakpulver, pös i magen.

Katt åt stekpanna, fräste.

Katt åt cyanid, blev gift.

Katt åt engelsk hund, dog.

Katt åt frys, svalt.

Katt åt fönster, såg bra ut.

Katt åt gitarr, blev stämd.

Katt åt golfare, fick utslag.

Katt åt haj, hade inge´ val.

Katt åt honung, fick biverkningar.

Katt åt hink, spann.

Katt åt hund, fick skäll.

Katt åt JAS, blev Gripen.

Katt åt trasig miniräknare, fick talfel.

Katt åt olja, fick smörj.

Katt åt stege, blev hög.

Källa: http://www.skrattnet.se/kategorier/skamt.php?cat=5&sub=6&id=64

Sofia


Karlsson-lexikon

Filura - busa med folk när de inte är där.

Tirritera - "som att irritera fast mer infernaliskt. Det hör man på själva ordet!" Typ att man "busar" med folk i närkamp, fast man inte syns.

Figurera - riktigt i närkamp (alltså man gömmer sig inte). Göra folk förbannade genom att vara enormt irriterande.

Sofia

Snillen spekulerar

Tänk om man vore ett ljud! Undrar om man skulle ha ett skönt liv då? Bara guppa omkring lite i luften och in i folks öron. Eller om det är stora frekvenser blir det mer berg-och-dal-bane-aktigt. Ett ganska chill arbete. Undrar om man dör när man blir omvandlad till elektriska impulser i snäckan? Eller om bara en liten bit av en dör, men större delen finns kvar utanför hörselapparaten... Undrar hur man föds om man vore ett ljud?

Jag låg och tänkte på detta när jag skulle sova igår. Det höll mig vaken ganska länge.

Sofia

Om jag hade pengar...

... diedel didel diedel digga digga didel diedel dum! Visste ni att om man jobbar som telefonist hos Greenpeace 8 h i veckan så får man 6000 kr i månaden?
KOMPISPRIS!! Haha, Ica-Jerry ser ut som en potatis <3 Jag skulle förresten vilja ha en allé av hoppande korvar!

Sofia

ROSMT - in swenglishHoppa gärna direkt till 2.34. "Ill-LIII-AWWWH!" Skrattar högt varje gång. Jag sitter och fnissar bara jag tänker på det. Jag må kanske ha dålig humor, men jag blir i alla fall glad. Och det är viktigt, inte sant?

Sofia

Italienska maffia bebisar!

Jag undrar om de faktiskt förstår varandra?Jag gillar att en av dem bara har en strumpa på sig!

Kram, Sofie

Jag är döende!

Okej, nu överdrev jag. Men det är nästan! Ni vet att jag har haft ont i nacken och ryggen ett tag? Det kom i Fredags efter gymnastiken och har fortfarande inte gått över. Eftersom att jag inte ens har kunnat gå till skolan på två dagar så bestämde vi att jag skulle åka till någon specialict (kiropraktor), så att kan kunde kolla ifall att det var något allvarligt, för precis samma sak har hänt två gånger innan. Efter att ha gjort en konstig undersökning på mig, så berättade han att mina skulderblad och axlar satt lite fel typ. Men frukta icke, det går att fixa. Jag fick lite övningar som jag skulle göra under en vecka, och nästa tisdag ska jag dit igen.

Själva behandlingen var himla läskig. För att min nacke/rygg skulle fixa sig så behövde han knäcka massa olika saker, vilket var skitläskigt. Det gjorde inte ont, men det knakade och "poppade" jättemycket på det ställerna kan knäckte! Usch! Han behövde även trycka på några muskler för att få dem rätt, vilken gjorde att hela armen fick ett eget liv. 

När jag kom hem så fick jag konstiga biverkningar (som var helt naturligt enligt kiropraktorn). Tex så kunde jag knappt stå upp för hela kroppen var så trött, jag fick ont i huvudet och det gjorde ännu ondare i nacken/ryggen. Det går tydligen inte över förens om något dygn till, så jag måste hoppa skolan ännu en dag. ..

Kram, Sofie

PS: JAG HATAR VERKLIGEN SNÖ.

Inlägg om snö.

Det snöar. I maj. Det är vitt överallt! AHHH! Förra veckan var det ju 30 grader varmt i solen! Det har komigt löv på träden, och man kunde gå barbent!

JAG HATAR SNÖ! Den är kall, blöt, ful och deprimerande! AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Inte kram, Sofie

Nämen det var väl något förbenat...

... vad det ska snöa! Snart blommar väl skorstenen också och helvetet fryser till is. Det ska inte snöa i maj! Det ska vara sol, glass och fågelkvitter. Far åt Jotunheim...

Dumma snö. Det är helt vitt utanför mitt fönster.

Sofia

Jag plockade bomull tills jag fick ryggskott och sköt det andra lejonet med det

Sofie den arme stackaren har ordentligt ont i nacken just nu. Hon har varit hemma från skolan både idag och igår. Har inte pratat med henne personligen, men enligt hennes bror skulle hon till doktorn.

Voj, voj, voj... Hur ska detta sluta?

Sofia

Instrument

Instrument jag skulle vilja vara grym på att spela (utan inbördes ordning):

- Piano. Fatta vad coolt att bara sätta sig och floffa med fingrarna så att det låter som om minst sju personer till spelar.

- Cello. Världens vackraste instrument både till utseendet och till ljudet (om instrument nu är vackra).

- Mungiga. Det är nog inte svårt att lära sig, men det blir ett ballt ljud.

- Trummor. Den dag jag kan göra två olika saker med mina händer har grisar lärt sig att flyga.

- Trombon. Det fränaste bleckblåsinstrumentet som finns.

- Säckpipa. Ett mer udda instrument får man ju leta efter.

- Theremin. Världens häftigaste ljud, introsången till Morden i Midsommer är spelad på theremin. Då kanske ni förstår vad jag menar?

- Dragspel. Bara allmänt coolt.

Sofia

Teatros de los logos

Teaterrep idag 16-20. Det gick inge bra. På fyra timmar kom vi inte längre än halvvägs (när Nancy blir slagen, men inte dödad om det säger er något). Ett smygfoto när "fattighusbarnen" får lära sig hur man slevar i sig mat på bästa sätt:Hoppas de inte tar illa upp... Dessa är lite yngre än mig och på bilden ser man när dans-lärare Lillian visar dem att man sleva, sen slicka tallriken :P De ser ut som robotar, synkade IN I MINSTA DETALJ!

Hade även fem-kamp med Hedvig när vi inte var med här, vilket inkluderade armbrytning, tumkrig, hjulning, Bulleribock och vem som hade starkast hårstrån. Jag vann, tycker jag. I alla fall armbrytning och Bulleribock. Tumkriget vet jag inte riktigt, och på hjulningen tycker jag att det var lika. Hedvig hade starkast hårstrå...

Man blir ibland utmattad av alla aktiviteter :D

Sofia

Ännu en artikel

Japp. Denna gång om sumobrottare. Som ska få små barn att gråta. Ibland undrar man vad folk tänker med...

HÄR kan ni läsa artikeln.

Sofia

RSS 2.0