Lillasyster och lilla Storasyster -

Soper-spider (uttalas superspider...)

Sofie har förresten väldigt mycket läxor för tillfället, så det blir nog mest jag som skriver. Trist... :'( Men nu känner jag att det är dags för lite bilder. Så jag presenterar för Er.... SOPERSPIDER:









Det är alltså en sopbil i Lego som vi gjorde i sjuan. Det var hemskt... Men den vart fin ändå! När man kör fram bilen så snurrar sopborsten... Och så har den skräpuppsamlare (som man kan stänga). Och så kan man samla upp skräp både bak och fram!

Usch vad jag hatar den bilen... Men nu är Soperspider känd i alla fall.


Kan inte TÄNKA mig att det här var intressant att läsa om...

Sofia

Få, färre, färst?

Kan man säga så? Man säger ju många, fler, flest. Men det finns typ inget superlativ ("största" adjektivet) på få. Men visst borde man kunna säga färst!?

Sofia

Sofia/Sofie-lexikon

Ibland kan det vara svårt att förstå oss. Därför kommer här en liten ordlista på speciella ord vi använder (det finns säkert fler än dessa, men då får vi skriva en uppföljare). Sofie använder nog andra ord, men här är några av mina:

Fagory: Allt och inget. Fagory i sig betyder ingenting, men man kan sätta in det i olika sammanhang så får det en betydelse.

T ex: Nej vilken söt! Gud vad fagory!

Eller: Är du dum i huvudet eller? Du är så himla fagory!

Tror att Sofie har en version också; TAGGTAGGTAGGTAGG...! Men jag är inte säker.

Antologen: Senil.

Ekvarera: Dö. Ursprung Hedvig.

Spunk: Fnatt.

Jo, tjena mittbena: !


Vi får nog skriva en uppföljare...

Sofia

Sofia klantar sig... IGEN!

Ni som känner mig (typ alla som läser) vet att jag då och då är ganska klantig. Nu har jag gjort det igen. Jag ramlade i en rulltrappa (JA, det var pinsamt) och nu har jag ont i foten. Det är bara en vrickning eller stuking (vad är skillnaden?) så jag kommer nog inte ha ont imorgon. Men visst känner jag mig dum, det gör jag...

Sofia

Gissa vad jag har gjort!

Det låter ganska nördigt, men det var faktiskt kul. Jag var på Kungliga Biblioteket och kollade på mikrofimer på tidningar när andra världskriget bröt ut. Förutom alla uppdateringar om krigsituationen så fanns det massor av söta grejer. Då det var skolstart (september) så fanns det massor av reklam som t ex "Höstdress för käcka pojkar och flickor!" Jag ser spicatto-rösten framför mig.

Jag vet att det blev ett nörd-inlägg, men jag är en nörd i grund och botten, så...

Tydligen har jag varit nördigare än vanligt idag, i alla fall enligt Ida. Sofie stack med Malin in till stan och shoppade och fikade. VEM ÄR NÖRD NU, VA?

Sofia

Till Sofie

Som fyller 15 år idag. Och som förmodligen sitter just nu och hårdpluggar inför det stora SO-provet imorgon. Kul födelsedag! Jag tänker på dig Sofie! För att uppmunta dig lite kommer en bild på Kante :


Världens sötaste!

Njut nu det du kan av din födelsedag Sofie! <3

Jag har inte Facebook, så det fick bli någon slags gratulation här istället...

Sofia



Can you dance like a hippogriff?

Hihi, den finns på Spotify HÄR!

Det är en låt från Harry Potter bara så att ni vet! Ååå nu blev jag sugen på att se nån Harry Potter-film för det var extrem-länge sen jag såg nån. Fast filmerna är såklart inte lika bra som böckerna B-)

Sofia

Nästa bror finns bakom något... som luktaar!

Fras från "Pettson och Findus i snickarboden". Världens bästa! Jag har lite hjärnstillestånd om vad jag ska dela med världen idag, så det får bli en annan bild jag har målat:

Målad i tusch och akvarell

Kan se hur många brister som helst med denna, men de ska vi inte peka ut, för här är vi poitiva! Bilden är också tagen med mobilen, för jag ORKAR verkligen inte plocka fram kameran.

Är förresten helt slutkörd nu efter träningen (det var inte så roligt idag), känner att jag skulle behöva en helg till...

Sofia

Milo Ventimiglia- Fast han är snyggare på film <3












OMG vilken snygg människa! Nån som vet vem det är?


UTNYTTJAD!

Mobilen ringer (okänt nummer)

Jag: Aa?
Tjej (med jobbig röst): HEEEEEEEJ!
Jag: Hej?
Tjej (med jobbig röst): Är det du som har bloggen lillasysterochlillastorasyster.blogg.se?
Jag: Yes, vadå då?
Tjej (med jobbig röst): Asså jag älskar den bloggen!
Jag: Åh, tack så mycket!
Tjej (med jobbig röst): Kan du länka mig?
Jag: ...

Jag undrar lite hur hon fick tag på mitt nummer. Och hur hon orkar ta reda på det... Jag menar, jag och Sofia tycker t.o.m det är jobbigt att lägga upp bilder.

Måla

Efter många önskemål om fler bilder häri så har jag beslutat att lägga upp en (ganska dålig kvalitet, är tagen med mobilen) bild på en akvarell jag har målat. Måla är nåt jag har börjat med sen i julas när jag fick akvarellfärger :D Så här är det porträttet jag tror jag är mest nöjd med:



Målade av någon random tjej i en tidning.

Nån mer än jag som känner sig extremt förtjänt av helg?

Sofia

Äntligen frisk...

... nästan. Jag kunde gå till skolan och det var väl bra, men gissa hur mycket jag har att göra! USCH! Fast det här vill ni inte läsa om, så jag byter ämne.

Jag älskar Milo Ventimiglia! Hehe, kanske lite jobbig tonårstjej varning på mig, men jaja. Han är snygg. Lägger in bilder imorgon, när jag inte håller på att somna...

Intresant inlägg va? Men jag är trött, så ni får ha överséende.

Puss, Sofie!



Morgonstund har guld i mund!

Nån mer än jag som älskar tidiga morgnar när ingen annan är vaken, och solen går upp, och allt är så fint? Just nu har jag ett sånt sällsynt tillfälle (klockan är strax efter 6)! Annars brukar jag helst gå upp när solen går ned, jag är för trött.

Idag måste jag ha övermänskliga krafter, för jag gick upp 5 i morse för att duscha, någon hade tagit slut på varmvattnet igår, så det fick bli idag istället!

Nu har jag alltså en massa extratid och vet inte riktigt vad jag ska göra av den. Snart borde jag gå och äta frukost. Eller sova. Jag känner att jag kommer att tuppa av snart. Kommer nog bli jobbigt att orka i skolan idag...

Sofia

Äpple-experiment

När man sitter i lugnan ro och bloggererar så ser man ett inlägg som Sara har skrivit (klicka på länken för att läsa) där hon skriver om mina livsmedels-kontrolls-metoder. Jag ville veta om det jätte-röda äpplet hade vitt eller gult fruktkött. För det finns ju röda Snövit-äpplen med vitt fruktkött, nästan rosa som är supergoda. Och så finns det röda äpplen med gult fruktkött (typ Royal Gala) som jag inte gillar så väldans mycket.

Det var alltså något jag kom på i stunden. Gult fruktkött luktar sötare än vitt, så då skulle jag kunna känna på lukten vad det var för äpple.

Det här behöver du:
- Ett väldigt rött äpple (oidentifierat fruktkött)
- Ett väldigt grönt äpple med vitt fruktkött (Granny Smith, mums)
- Ett medelrött äpple med gultfruktkött (typ Royal Gala)

Gör såhär:
1. Lukta på det medelröda äpplet. Det bör lukta söt-aktigt och sliskigt. Memorera doften.
2. Lukta på det väldigt gröna äpplet. Det bör lukta friskt och syrligt. Memorera doften.
3. Lukta på det vädigt röda äpplet. Matcha dess doft med de tidigare dofterna. Luktar det sött så har äpplet gult fruktkött. Luktar det friskt så har äpplet vitt fruktkött.

Så mycket text om äpple-fruktkött! Är inte det rätt ointressant att läsa om?

Sofia

Var är tvålen?

Av Povel Ramel var givetvis den låt jag hade på hjärnan. Undrar om det funkar att lyssna på den HÄR? Tror man måste ha Spotify för att lyssna på den.

Är det bara jag eller är Spotify världens bästa uppfinning?

Sofia

Dr. Banarne och Mr. Arne



OCH



Det här tyckte jag var superläskigt när jag var liten.

Nån mer än jag som önskar att man var uppvuxen på den här tiden?

Sofia

Jippie!

Världens bästa busschaufförer

LÄS (kanske inte hela, den var lite seg mot slutet)


Såna busschaufförer gillar jag, de vill jag ha mer av. Jag åkte med en reaggebusschaufför en gång. Jag och någon kompis (kommer inte ihåg vem det var) gick på en buss, så spelade busschauffören VÄLDIGT hög reaggemusik. Vi började dansa lite (såklart) och då sa han i mikrofonen:

"Ja! Bra att ni dansar. Vi höjer volymen lite!"

Sagt och gjort. Men vi började bara skratta förläget och högt. Synd, det hade kunnat blii en riktigt rolig bussresa.

Sofia

OHERRANS!

Ni vet när man har stavat ett ord fel så kan man högerklicka och så kommer det upp ordförslag till ord man kanske har försökt skriva? Om man gör det gå "ordet" (citattecknen för att det inte finns något ord som heter oranga...) oranga så är ett av förslagen Wolfgang. 

Hahahaha, det gjorde min dag. Och chokladglassen jag hittade i frysen förut, den var galet god.

Orange? Orangea? Oranga?

Vet någon hur man säger orange (färgen alltså) stavas i flertal? Jag har faktiskt ingen som helst aning. Jag menar det ser ju helt freakat ut om man skriver orangea.  

Snälla lätta på min okunskap!



Drömmen


Härifrån

Okej, det var ett tråkigt skämt. För de som inte förstod så kallas kakorna ovan för "Drömmar". Men jag vill inte prata om småkakor idag, utan nu blir det:

MINA DRÖMDJUR
1. En kossa (Svensk låglandsboskap), alltså svart/vit
2. En apa
3. En katt (Burmilla/Himalaya)
4. En giraff
5. En uggla
6. En flygande ekorre

Och så givetvis min kanin Binky

Ifall ni ville veta.

Sofia


Sjukt Glad

Haha, nu var jag rolig. Jätterolig. Vill ni veta varför? Jo, det är såhär att jag är sjuk men ändå glad, för jag är inte så pass sjuk att jag vill dö, men ändå så är jag för sjuk för att behöva gå till skolan! Nästan som att vara ledig! Visst, jag orkar inte gå upp ur sängen, men att slippa skolan och få ligga i sängen och äta glass hela dan är verkligen inte så farligt! Alltså blev namnet på inlägget "sjukt glad". 

Haha, jag måste vara den bästa komikern i världen!

PS: Om någon som jag känner läser det här så måste jag bara hälsa att jag nog inte kommer till skolan i morgon heller. Suckers!



Hur många lingon finns det i världen?

Jaa, det kan man fråga sig. Den filmen har jag i alla fall gått och sett tillsammans med Bella på bio idag. Världens härligaste film! Älskar den! Igår fyllde mamma år så vi åt ute. Haha, vart matförgiftad. Det var en lite over-kill reataurant som hade ett koncept att man skulle gå fram till en disk för att själv välja vilket kött/fisk/skaldjur man ville ha, så slängde de det på grillen.

Jag delade en råbiff med Rasmus (min storebror) till förrätt. Det var alltså typ en klump med rå köttfärs som man åt tillsammans med en rå äggula, rödbetor (mums), kapris (uek), dijon-senap (uek) och rödlök (uek). Det smakade som rå köttfärs luktar. Inget jag rekommenderar.

Till huvudrätt vart det ankbröst med risotto. Förmodligen den jag blev matförgiftad av. Behöver inte gå in på detaljer där. Men nu är jag frisk.

Ganska ointressant inlägg, men kände att jag behövde skriva av mig lite.

Mitt nästan-mega-blåmärke på höften jag fick från fotöljen är gult nu. Ser ut som om någon har smetat en maskros över allt som tidigare var lila/svart.

Sofia

Världens sämsta födelsedag!

Usch vad jag tycker synd om mig själv :( Nästa måndag (28 mars) så fyller jag år, och det är typ dåligaste tajmingen i världen! Risdagen efter min födelsedag så är det ett jättestort SO-prov så alla mina kompisar kommer behöva plugga. OCH det är på en måndag. Jag menar, det är verkligen skittrist! 

Tyck synd om mig!

10 saker jag verkligen vill göra innan jag dör!

  1. Hoppa fallskärm (sofia ska hoppa sammtidigt!)
  2. Hoppa bungyjump
  3. Testa zorbing! Ni har säkert alla sett det på TV någon gång- När man rullar ner för en backe i en jättestor uppblåsbar boll!
  4. Åka några av världens häftigaste berg-och-dalbanor. Tex: Top Thrill Dragster, Steel Dragon 2000, Colossus, Superman The Escape, Incredible Hulk och Son of the Beast!
  5. Publiksurfa!
  6. Åka 1a klass på ett flygplan
  7. Mjölka en ko! :D
  8. Bila genom hela USA
  9. Bila genom hela Europa
  10. Träffa någon som är precis som jag!



Sofia tänker igen

Det finns ju ett verb som heter "att blogga". Alltså hålla på med det jag gör nu. Men det borde finnas ett verb för att läsa bloggar. Det är så jobbigt att behöva säga "nä, nu ska jag gå och läsa lite bloggar" (är det någon som säger så ens?), så nu döper jag härmed "att läsa bloggar" till "att bloggerera".

Glöm inte det. Bloggerera.


Sofia

Bara för att

Jag vet att våran design är ganska så ful. Vi jobbar på det, men bara inte just nu. För nu är jag trött. Som kompensation får några bilder jag tog igår (hemstudiedag) när jag var okoncentrerad:






Så går det när man lämnar en Lillasyster med en dator som har en kamera med spegelfunktion.

Sofia


Han kommer att gala, flyga och slåss! Sen ska han döden DÖ!

Replik från förra årets teater. Rena rama Strindberg! Eller Boye. Eller Waller! Men, men!

En liten fågel viskade i mitt öra att det var två - tydligen små - sexor som hade satt dit fåtöljen. De kommer att gala, de kommer att flyga och de kommer att slåss! Sedan ska de döden dö! Tillsammans med den fläskmagnolia som pajade min stol.

Det har jag nog inte berättat om, så det kommer nu:
Vi åker till Falun en vecka varje år där vi jobbar med estetiska ämnen och hemkunskap å sånt. Brukar vara någon slags höjdpunkt för man är med kompisarna dygnet runt i en skolvecka. Där gjorde jag i alla fall en pall, som jag jobbade jättemycket med.

När vi kom tillbaka till skolan (hemma alltså) så ställde jag min stol i slöjden. Det var innan lunch, men när jag kom tillbaka så hade nån sparkat sönder den. Majoriteten av stolen gick att rädda, men jag fick lägga ned en massa extraarbete på den, och så blev den ful. Hemskt, hemskt, hemskt.

Det är något jag hatar; när man medvetet förstör något som någon har jobbat hårt med. Fast jag fick aldrig reda på vem det var som förstörde stolen. Det är nog ingen snäll person.

Sofia

Waller- gener.

Min lillebror sitter och petar sig själv med en pomesfrites i ögat.

Jag vägrar att vara släkt med honom!

Konstiga (fantastiska) blandningar!

1. Rostad macka med jordnöstsmör och banan, mums!

2. Rostad macka med honung.

3. Fiskpinnar med ketchup och hamburgardressing.

4. Pomes med mjukglass (fast det gör ju många...)

5. Ketchup och ris.

6. Tonfisk med grillkrydda och avokado. Fast nä, inte ens jag är så äcklig.

Har ni några fler förslag?

Puss och Kram, Sofie.



Hej, jag lässssspar!

Har ni tänkt på att i ordet läspa (att inte kunna säga bokstaven S) så finns det ett S. Hahaha, undrar viken idiot som kom på det ordet. 

Puss och Kram, Sofie.

Lika som bär?

Jag har en viss förkärlek för det där. Nästa blåbär äro:
Sofia Josefsson - Världens bästa jämsides med Karlsson på taket. Trots dålig kvalitet på bilden behåller hon alltid sin värdighet och coolhet.

OCH


Ozzy Osbourne - sångare i Black Sabbath. Knarkare.

Det är nästan ingen skillnad ju!

Faktiskt

Så var fåtöljen svart, lika hög som mina knän och så var det massor av folk omkring mig. Så det var inte så konstigt att jag inte såg den. Så det så! Pilutta er! Ni hade också ramlat. Faktiskt.

Fortfarande-Agda-men-med-ont-i-axeln-också-jag-vet-inte-varför-jag-kanske-sov-konstigt-eller-höll-i-fiolen-för-länge-igår-eller-så-slog-jag-i-axeln-när-jag-ramlade-fast-jag-märkte-det-inte-förrän-nu

Tillbaka från de döda!

Nu är jag tillbaka, och lika strålande som alltid! Eftersom att jag har varit så extremt skitdålig på att uppdatera så har Sofia fått mig att lova att jag ska skriva minst fem inlägg idag, och det tänker jag hålla! Jag har redan skrivit två (plus det här) så det är nu två nlägg till som ni har att se fram imot idag! :) I inlägget om Lily Allen, så var det dock lite problem :( Länkarna funkar inte, så ni får ta och söka själva tills jag har listat ut hur man gör! Hoppas det är OK.

Föresten, är det bara jag, eller är Sofia dunderklantig? Jag menar, hur lyckas man ramla över en fotölj...?

Puss och Kram, Sofie!

Framtida Karin Boye?

Jag är allvarligt talat på god väg till att bli en världskänd poet, och det kan Malin vittna för! I skolan så håller jag vi på med dikter och liknade, så vi behöver skriva egna dikter. Jag vill inte skyta, men mina dikter är så bra att man skulle kunna gråta! De är djupa, roliga och otroligt vackra!

Här har ni ett exempel!

Rosor borde vara döda och violer är bara möda
I mitt hjärta så sprutar fanta in kolsyror i min mage!
Så känns det att vara nervöööös och att ha jätteont i magen...
Som en TAGGTAGGTAGGTAGGTAGG!

Visst är den vacker? :D

Puss och kram, Sofie!


Lily Allen

Senaste veckan har jag totalt fastnat för Lily Allen. Hon har en genomtänkta bra låtar som är väldigt lätta att fastna för :) Ta en titt!

Låten 22 av Lily Allen. För att lyssna på låten, tryck HÄR.

Låten Naive av Lilly Allen. För att lyssna på låten, tryck HÄR. Den här låten är en cover av The Kooks låt Naive, och orginalet är också galet bra!Vad tycker ni? För att lyssna på The Kooks veriation, tryck HÄR! :) 

Hoppas ni har hittat en ny favorit!

Kram Sofie

Agda 93 år

Det är jag det. Jag ramlade över en liten fåtölj som ingen vet var den kommer ifrån, eller varför den står där alla ska gå. I alla fall snubblade jag över den och ramlade framstupa. Otroligt nog slog jag inte i huvudet, men jag slog i ordentligt i vänster höft och höger knä.

Jag brukar inte vara så här pipig på kvällen efter en vurpa. Jag piper i fem minuter, sedan släpper jag det. Men nu gör det verkligen jätteont. Jag kan inte ens böja mig ned (såklart kan jag, men det gör ont så in i baljan, så jag låter helst bli).

Efter att jag snubblat blev jag så arg på stolen så att jag sparkade hårt på den. Det borde jag inte gjort, för den fåtöljen var VÄLDIGT hård. Så nu har jag ont i foten också. Smart Sofia. Tur att det är hemstudiedag imorgon, så jag slipper släpa mig till skolan.

Jag hatar den där stolen. Verkligen.

Agda


Är Sofie död?

Är det bara jag eller är Sofie extremt dålig på att uppdatera! Jag är ju inte världens bästa men det här är ett extremfall. Till mig sa hon att "Sofie har dött, så hon kommer inte att kunna uppdatera på några veckor." Pshhh! Jo, tjena! Jag såg ju henne i skolan idag! Pilutta henne!

Sofia

Vilken låt?

Här är låten som sitter svetsad i min hjärna, gissa vilken:

Ni som vandrar genom liiiveet
Mot ett ständigt fjärran måååål
Stanna upp ett tag å grubblaa
E de nån soom seett min .... (Hmm, hmm, hmm, hmm)

Refräng:
Så säg mig var, var är .... vänner?
Ser ni .... vänner?
Undran å skräck jag känner.
Var, var, VAR!? Jag undrar blott:

Var är .... broder?
Ge mig .... syster!
Söken å leten tåligt.
*** e dåligt, utan ...!

(Skum, skum, skum. Skum, skum, skum)

Det går inte att få ut den! Detta var alltså början på låten. (.... är ett ord och *** är ett annat ord)

Sofia

Mer av...

Jag skulle vilja uppmuntra lite grejer som jag blir glad av. Det är alltså såna här saker som gör samhället lite trevligare att vara i, vardagliga saker man ser omkring sig:

Reflexvästar
Världens bästa uppfinning. På riktigt. När jag gifter mig ska jag se till att den jag gifter mig med har reflexväst på sig. Jag tycker det är så bra när folk har reflexvästar på sig, trots att de är så fula, för man syns så bra i mörkret med dem. Såklart är det bra med vanliga reflexer, men reflexVÄSTAR är tipp-topp! (Ursäkta ordvalet, men jag kunde inte komma på något bättre).

Folk som ler åt deras egna tankar
De finns överallt. Jag är en av dem. Alltså de som ser sura och bistra och elaka ut så fort de sitter själva på bussen utan sina kompisar. Då blir man så glad när man ser någon som ler - eller ännu hellre skrattar - åt sina egna tankar. Ibland blir jag en sådan trevlig och mysig person när jag tänker på roliga minnen (t ex "tänk om man skulle ha en köttbulle till mamma" - får återkomma till det senare). Men det är för sällan man ser personer som ser så där mysiga och härliga ut för att de ler för sig själva. Tänk vad ett leende kan göra!

Folk som diggar med till musik (ja, jag fick idéen från Linda, läraren)
Alltså musik som de har i sina hörlurar. Det är samma sak där. När man ser att folk går utanför sina hårda, sura skal för att de t ex diggar till deras hörlurar.

Roliga busschaufförer
Busschaufförer som kan börja prata om vad som helst i där däringa bussmikrofonen är ju bara för härliga. Älskar dem!



Ja, det var det jag kunde komma på nu i alla fall. Jag kanske ska göra en följetong med det här!

Sofia

FYI

Eric Saade ser ut som en manga-gubbe. Eller Pokémon-tränare. Men det är ju samma sak.

Lika som bär?


Håkan Juholt - typ kandidat till partiordförande för Socialdemokraterna (Wikipedia)

OCH


Super Mario - världshjälte och italienare.


I alla fall enligt mina bröder.

Pfhuh!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8693307.ab

Need say no more?

Visst, jag vet att barn (?) inte är dumma i huvet (räknat med mig själv) och att man förstår att det inte är verkligt. Men ändå! Ska priset för att vara vacker vara att raka och vaxa benen? Pfhuh! Jag kräks över hela deras "Monster-skola"1

Har alltid haft något emot Bratz. Har ingen aning om vad dessa är men ser ju likadana ut allihop, bara att de här är varulvar och sånt.

Sofia

Har du någon fruktsoppa?

Hahaha, skrattar lika mycket varje gång... :D




The Swedish Style!

Favorit på Youtube!:


Regular Ordinary Swedish Mealtime - Patriot Pancakes

Macho-matlagning...

Det finns fler, kolla på dem också! Görkul!


MAYO - IT'S GOOD FOR YOU!

Juste!

Appropå reklam så kan ju ni göra reklam för vår fina blogg! Ställ er på en stol och skrik om vår blogg eller vad som helst! Ni kan också prenumerera på vår blogg via Bloglovin.

Sofia tänker

Ovanligt, jag vet! Men har nån av alla er två sett någon reklam för den nya filmen Gnomeo och Julia? Jag undrar hur de har kommit på det... Skulle man göra Romeo och Julia i modern tappning och beslöt sig för att använda trädgårdstomtar? Eller var det någon som fick en uppenbarelse och insåg att Romeo kunde göras om till Gnomeo och tyckte att det var världens bästa ordvits. Så därför skulle det läggas en massa pengar på att göra en film om TRÄDGÅRDTOMTAR (gnome på engelska betyder typ trädgårdstomte) för att någon tyckte att det var bara en kul grej?

Jaa, en försmak på vad som försigår i mitt huvud. Förresten! Jag skulle vilja göra lite reklam för KOMMENTARFÄLTET som står som ett tomt skåp (jag ser framför mig hur vinden ilar igenom ett murket skåp, och så fladdrar en sån där gräsboll förbi som i typ tecknade westen-filmer). Det skåpet vill FYLLAS gott folk!

En instruktion på hur du ska göra:

1. Klicka på "Allas fina kommentarer" (jag vet att det inte finns några, men ändå)

2. Skriv i ditt namn och om du har en blogg eller nåt kan du skriva den adressen (det står att man ska skriva e-post-adress åxå men det gör jag aldrig)

3. KOMMENTERA! Skriv vad sjutton ni vill, bara ni skriver.

Sofia

Önskemål

Jag har fått lite önskemål om ett inlägg (wow, det låter som om vi har hur många läsare som helst! Haha, vi har typ två, men de är bäst ändå! (Det var inte meningen att det skulle rimma, faktiskt...)). Dels skulle jag lägga in en bild från London, men de ligger inte på den här datorn och jag har ingen aning om hur man laddar över bilder. Det kan ju inte vara svårt, men ändå... Jag får ändra det här inlägget sen med en bild. Och ta bort det här senaste stycket.

Det andra önskemålet var att länka lite. Och alltså inga Karlsson-på-taket-klipp då, utan bloggar. Så håll till godo, här är de bloggar jag läser för tillfället (gör gärna det ni också):
Ja, det var väl alla. Nu ska jag gå och göra potatismos. Pappas är MYCKET godare, men vad göra om man är ensam hemma?



Praoplats? CHECK

Sådär så var praoplats fixad! Ska ha praktik på Body Joy, ett gym som ligger nära där jag bor. Det är nog det konstigaste platsen för mig att ansöka till, eftersom att jag verkligen inte gymmar och senast jag var där var när jag var 8 och gick på arobix :P Menmen, jag är taggad och det är ju det som räknas, eller hur?

Lärdomar

Under slutet av denna vecka har jag haft några aha-upplevelser, när jag har insett att ny kunskap strömmar in i mitt sinne. Detta har jag lärt mig:

Onsdag: Kort med magnetremsa ska inte förvaras tillsammans med mobiltelefoner. De avmagnitiseras då.

Torsdag: Rött vin ska drickas då det är ungeär 18° C varmt, alltså lite kallare än rumstemperatur. Vitt vin ska vara lite kallare, ungefär 10° C - 12° C.

Fredag: Italienska portioner är så stora för att italienare (typ maffioser och sånt) tycker om att äta, dricka och prata väldigt länge. (Eat-Drink-Talk; Eat-Drink-Talk; Eat-Drink-Talk - det blev en vals (Jag vet, jag är nördig)).



Det var nog inge mer.

Sofia

London

Hejhej! Är på hotellrummet nu å har ont i fötterna. Hoppade på planet kl. 12.15, åkte tåg till centrum, käkade en EXTREMT god pirog på stationen (jag brukar vanligtvis inte gilla sånt, men det var inte Gorbys piroger precis) och letade upp hotellet. Har precis kommit tillbaka från en kvällstur på Towern, de marknadsförde den som någon slags spökrunda, men det värsta var väl tortyrkammaren å det var inte mycket att tala om.

Men det var väldigt mysigt i alla fall och guiden hade världens skönaste skotska dialekt så jag är nöjd :) Tydligen så spelades lite av 101 dalmatiner och den första Robn Hood-filmen in där. Man lär sig nåt nytt varje dag. Och så har jag lärt mig att man inte kan förvara ett kort med magnetremsa tillsammans med en mobil i samma ficka, för då avmagnitiseras kortet. Hm, hade lite problem när jag skulle åka tunnelbana... Men jag var så söt så jag fick åka ändå! (Hahaha, skrattar i mitt stilla sinne!)

Saker jag måste hinna med innan klockan 4:

  • Försöka komma upp ur sängen innan klockan tio (Hur tror ni det kommer gå? Själv är jag rätt säker på att det inte kommer hända...)
  • Packa inför att åka till fjällen
  • Åka till några olika ställen och ansöka om praoplats (Kul va?)
  • Gå ut med hunden
Jag känner att jag är väldigt bra på att planera.

Baka!

Nu sitter jag i Sofies kök, mitt i baket! Jag, Sofie och Ida skapar Amerikanska muffins med jordnötstoppning. Nyss kom vi på att vi inte visste om vi hade muffinssformar, så vi funderar på att använda knäckformar (GODIS!). Nu står Ida i skåpet och letar efter något som passar. Eller nu hittade hon några som vi kan ha. Tur. Det hade blivit lite jobbigt annars.

I övrigt har jag varit duktig idag. Jag gick upp hyfsat tidigt och åkte och simmade med pappa. Tydligen kunde jag dyka... Skumt, det visste jag faktiskt inte! Aja, Sofie ville lägga upp bilder så det får hon göra nån gång sen.

Nu pyser jag, farväl!

Sofia

RSS 2.0