Lillasyster och lilla Storasyster -

Hjula

HÄR kan ni se kyrkvaktmästaren hjula i Westminister Abbey efter bröllopet. Ganska härligt tycker jag :)

Sofia

Chokladbollar

Ida och Sofie och jag bakade chokladbollar igår. Vi åt upp alla på typ en gång. Ni vet fatet som man har pärlsocker på? När vi hade rullat smeten som fanns kvar däri så ville Sofie käka upp allt socker. När hon hade lite kvar så ville jag diska den (ville och ville? Aja, MOAHAHAHA). Jag tog iallafall tallriken och spottade på den (agera på impuls) utan att Sofie visste om det (så att hon inte skulle ta mer). Under tiden hade Sofie tagit två chokladbollar från kylen utan att jag visste om det.

Hon ville samla upp det allra sista pärlsockret från tallriken (som jag hade spottat på) och geggade runt chokladbollarna på fatet (i mitt spott). Synd att Ida och jag börjat flabba så mycket. Annars kanske Sofie hade ätit äckel-bollarna.

En liten insikt i hur det går till när vi bakar.

Sofia

Nu har jag gjort illa mig. Igen.

Vi hade gymnastik (kullerbyttor, hjulningar och sådant) igår, och såklart gjorde jag illa mig... Jag vet inte hur, men nu har jag i alla fall så ont i ryggen att jag knappt kan röra på mig. Jag har känt mig precis så här två gånger förut: förra gången vi hade gymnastik (jag skulle stå på händer) och när jag ramlade bakåt och slog i huvudet i en vägg (Sofia och jag brottades tror jag).

Fast jag hade i alla fall en jättemysig eftermiddag! Jag, Sofia och Ida hade picknick nere vid havet hemma hos Sofia, och så spelade vi in lite "parodier" på några kända filmer! De blev inte så bra dock, för man hörde inte vad vi sa...


Ida kan inte vänta på att få äta!

Mina små knäppisar Ida och Sofia!!

Jag har bäst balans!

Kram, Sofie!Mummsi!

Jag vet att detta nog inte är så jätte intresant att läsa om för de flesta, men sorry, jag måste bara. Här kommer mina favoriter! 

Michael Trevino (Min stora kändis-crush just nu)

Milo Ventimiglia (!!!!!!)

Alexander Skarsgård (Sveriges stolthet)

Wentworth Miller (Fast han är typ 38. Och Gay.)

Robert Pattinsson (Idas älskling!)
Kram, Sofie!

Valborg

Är ett namn. Och en högtid.

Sofie och jag brukar varje måndag döpa varandra till de namn som har namnsdag under veckan. Denna vecka blev jag Engelbrekt och Sofie blev Tyko. Men Sofie försöker alltid döpa mig till "Marie bebådelsedag" eller "Midfastosöndagen" men det får hon inte. De är högtider, inte namn.

Men Valborg är ett namn. Och förmodligen har högtiden samma namn för att Valborg har namnsdag då man firar Valborgsmässoafton.

Sofia

Harry Potter!

Här har ni trailern till den nya Harry Potter- filmen! Det är del två av den senaste filmen, och även den sista filmen i hela Harry Potter- serien  som kommer göras... Gud va jag längtar! 

Enjoy!Kram, Sofie!

Lika som bär?Carl-Philip Bernadotte
Prins av Sverige
Orlando Bloom
Snygg kändis i USA

Kram, Sofie!

Sista gånger jag nämner detta, jag lovar!

Ja. Detta är ett viktigt ämne för mig. Folk måste förstå att Eric Saade ÄR Ash Ketchum. Jag kan bara inte släppa det.

Håll till godo:


Eric Saade
Sångare som vill bli populär

OCH


Ash Ketcum
Pokémontränare som vill samla alla Pokémon och bli bäst

Det finns fler likheter än utseendet!

Sofia

Ooh, Harry Potter Harry Potter! Yeah, Harry Potter Harry Potter! Ooh, Harry Potter! Harry Potter that's me!


Umbridge

Jag är för tillfället väldigt taggad på nästa Harry-Potterfilm. Är det förresten någon mer än jag som tycker att det är dåligt att de tog bort minnet av Lily i sjätte filmen? Eller vet var Percy tog vägen, han är jue en skön person! Eller att man inte har sett professor Sprout på länge...

Sofia

IIIH!!

Fågelungarna har kläcks!!! De är jätteäckliga, faktiskt!

Stolt fotograf: Ida

Sofia

Sara brukar säga IIIH och vicka på huvudet när hon är glad...

Sjuksköterskorna

Det är Sofie och jag det. Idag utvecklade vi en teori om hur man stoppar blödningen efter att man har amputerat en kroppsdel, t ex ett ben. Det går ut på att man sätter ett sorts lock med spikar på där blödningen ska stoppas. Blodet kommer till utgången, ser spikarna och blir rädd och vänder därför tillbaka in i kroppen. Ingen vill ju spetsas på en spik precis...

Sofia

Hon är inte nacist i alla fall

Malin - "Igår när jag kom hem så ritade jag en jättestor bild på Hitler!"
Sofie - "Öh??"
Malin - "Och sen eldade jag upp den!"

Malin är rätt lugn av sig, så detta var inte likt henne! Om Sofia hade gjort det hade jag nog inte ens reagerat, för hon gör liknande saker hela tiden. Jag kommer ihåg att hon någon gång i 4an-5an hatade någon kändis, så gon ritade en bild på honom, rev sönder pappret, hälde ut det på golvet, trampade på det och sen eldade upp det. Hon tänkte till och med hälla i askan i ett kuvert och skicka det till "hatpersonen".

Kram, Sofie

Den tiden i månaden

Usch jag har sådana humörsvängningar just nu.

Jag började gråta när jag tappade mackan på golvet...

Kram, Sofie

TubeCrush.net

Läste en artikel HÄR, där det står att snygga killar smygfotas på tunnelbanan i London och bilderna lades upp på en hemsida - tubecrush.net - där man kunde betygsätta snyggheten. Smickrande att hitta en bild på sig själv där...

Men en som intervjuades sade att hon "skulle bli förfärad om kvinnor objektifierades på samma sätt". Som om killarna inte objektifierades. Ha! Det är okej att ställa upp killar som boskap och bedöma dem, men inte tjejer. Eller?

Visst vet jag att hon förmodligen tänker på att tjejer "brukar" objektifieras. Fast ingen borde kanske objektifieras...?

Men håll med om att det är ganska kul! Och smickrande...

Sofia

Köttsoppa

Idag fick jag ett akut sug av köttsoppa typ en timme efter lunch. Det kändes väldigt konstigt... Det var ju i och för sig ganska länge sen jag åt köttsoppa, men ändå...

Sofia

Notera!!!

Bakgrund bytt! För nu tycker jag att det inte är påsk längre, få se vad Sofie säger...

Förresten så VET jag att sök-texten har fått fnatt, men jag vet liksom inte riktigt hur jag ska ändra det. Och så orkar jag inte ge mig på ett försök!

Sofia

Sommar!

Nu e det sommar, nu e det sol!
Nu e det koskit i hagen
Å kärringskrället sitter på en stol
Med fullt med kakor ut i magen!
Ko litta litta tjo litta lej
Kom ska jag kasta koskit på dig!
Tjo litta litta ko litta lej
Så att du tappar andan!

Vet ni? Vi har ett koltrastbo i år igen! Förra året var det i vedskjulet, nu är det under trädäcket på en papprulle (eller int nu längre, vi behövde pappra om boden. Vi gjorde en hylla åt fågelboet i stället). Jag har döpt mamman till Orvar (det kändes bara passande), men vad ska det fyra äggen heta?

Förra året döpte jag mamman till Tanya, och barnen till Aro, Marcus, Caius, Irina och Kate (någon som vet var jag fick namnen ifrån?), men nu behövs nya namn!

Märks det att jag tycker om att döpa saker?

SofiaGlad Påsk!


Min fina Påsk buske! Ni borde vara imponerade, fjädrarna längst upp i busken krävde stege!Den här hade varit finare om vi hade tagit mer påskris... Men ändå fin!

Kram, Sofie!Sitter och tänker

Är det någon som vet vad Teenage Mutant Ninja Turtles är? Det var ett barnprogram för länge sedan som handlar just om Tonårsmutantninjasköldpaddor. En väldigt sjuk programidé egentligen. Jag har den låten på hjärnan just nu, HÄR kan ni lyssna på någon som har gjort en svensk version av den låten. Orginallåten finns HÄR.

En bild på paddorna:Leonardo är den blåa och ledaren.
Raphael är den röda och "tuffingen".
Michelangelo är den orangea och den skämtsamma av de muterade.
Donatello är den lila och den smarta.

Iallafall enligt Wikipedia. Jag har aldrig kollat på detta men mina storebröder kollade på det här när de var små. Sjukt program, egentligen... Säkert jättebra, men ändå!

Heroes in a halfshell, TURTLEPOWER!

Sofia

Lika som bär?

Katjakaj och Bentebent
Sofies idoler
OCH
Sofie och Sofia
Mina idoler

Sofia

Glad Påsk!

Hörni! Glad Påsk, go'vänner! :D

Sofia

Glad Påsk!

Såhär säger man Glad Påsk på:

Engelska: Happy Easter.

Finska: Hyvää Pääsiäistä.

Albanska: Gëzuar Pashkët.

Slovenska: Vesele velikonocne praznike.

Danska: God Påske.

Galiciska: Feliz Pascua.

Ryska: Hristos Voskres.

Sådär, då kan ni det!Kram, SofieLååångfredag

Glömde säga: DET ÄR JU LÅNGFREDAG IDAG!!! Alltså PÅSKAFTON IMORGON!!!

Sofia

One Love av Blue

Den låten har jag fastnat på, och kan inte få ut den ur huvudet! Specielt biten då de sjunger: Love me love me love me, baby just hold me hold me hold me, OHH, love me love me love me!

Jag kommer ihåg att Ivar någon gång i 6an/7an sa att man ska sjunga "Bäbä vita lamm" det fulaste man kunde jättehögt, för att få bort den hur huvudet, men det funkar inte. Istället fick Carl "bäbä vita lamm" på huvudet, så han springer runt och sjunger på den. 

Tack så väldigt mycket Ivar!Jag diggar att den mörka killen har oranga mjukisbyxor på sig i början.
Här har ni texten också! ;D

Kram, Sofie!


Mardrömmar!

Förs ville jag bara tacka SARA för att ha gett mig mardrömmar för resten av livet! Hon la upp någon skitläskig video på en tjej/kille som kunde låta precis som häst! Kolla in den på hennes blogg! 

Några andra personer som kan ge mardrömmar är: 

Mojje, från Nicke och Mojje/Nilla. Även kallad "Peddo-Mojje", av mig och Sofia.Jan Björklund. Akta er så ni inte trillar ner i gluggen!Jag och Sofia. Behöver jag säga mer? (På den här bilden leker vi Katja-Kaj og Bente-Bent!)


Men vinnaren är nog ändå den här killen:


Kram, Sofie!

KANTE!

Nu blir Sofia glad! Om man söker på Kante i Google och kollar på bilderna, så kommer tjockisen upp! (fast bilden är från vår blogg...)Kram, Sofie!

Lika som bär?

Lisabet
Madickens lillasyster (Liv Alsterlund)
Bild från http://svenska.yle.fi/program/visa.php?id=393

OCH

Ted Gärdestad
Svensk sångare. Lever inte längre...
Bild från http://rosoraroroda.blogg.se/2009/may/ted-for-alltid-i-mitt-hjarta.html

Nytt ord

Jag har ett tillägg till min ordlista:

Abedonk (abbedonk) - slöhög/slashas ELLER att man är trött.

Sofia

Skärtorsdag

Idag är det skärtorsdag. Då alla häxor flyger till Blåkulla... Det är därför Sofie inte är här! (Haha, dåligt skämt - jag vet - men jag var tvungen att skriva det).

Sofia

Jävla äckel, rent ut sagt!

Usch vad arg jag blir! Hur kan man skämta om hur en 10-åring dog? SKÄMS!

(Engla var en 10-årig flicka som försvann 5 april 2008. Polisen grep efter några dagar en vid tillfället 42-årig man, Anders Eklund, vars bil av en slump fotograferats av en privatperson i närheten av platsen där Engla försvann. Den 13 april 2008 meddelade polisen att han erkänt mordet på flickan och att han visat polisen var han gömt kroppen. Han erkände även mordet på Pernilla Hellgren i Falun år 2000 samt ett våldtäktsförsök i Sandviken 2006. Mordet uppmärksammades stort i hela Sverige och övriga Norden.)

Läs >HÄR< om vad jag blev arg över.

Kram, Sofie

Dymmelonsdag

HAHA! KOLLA HÄR! En tjejs läppar exploderade av allt skit hon proppade i... Skyll dig själv!

Sofia

Spööööökdagiseeet!

Ursäckta för mitt frånvarade från bloggen! Jag har varit på Hajk men scouterna och har inte haft på datorn på några dagar, så mitt bloggande har inte riktigt flutigt på.... (Gud va törstig jag blev nu när jag skrev flutigt!)

På hajken var vi i nacka någonstans och sov på ett läskigt dagis. Ute på gården låg det leksaker överallt, och armar och huvuden från dockor låg utspridda lite härodär. Läskigaste var nog att de hade två små pyttepyttepytte små hus, där typ en unge kunde få plats i om de verkligen tryckte ihop sig. Varför hade de dem? Jag menar, vill de att barnen ska trängas ihjäl? 

Ledarna hade hyrt ett annat hus också, ca 100 m bort, som hälften av oss fick sova i. Synd för mig dock, så var jag en av den andra hälften som tvingades sova i det läskiga spökdagistet. Fast om jag ska vara ärlig, så var inte det så läskigt när man gämförde det med Daniel och Ruben som låg och sjöng tegelsten,tegelsten,tegeltegeltegelSTEEEN! hela natten :S

Bortsett från att vi sov i ett läskigt dagis och att Daniel och Ruben höll mig vaken halva natten, så var hajken riktigt kul! I sommar ska jag på ett jättestort scoutlänger (Jamboree- WSJ 2010), där det kommer komma ca 30 000 scouter från hela världen, och det här var som en hajk för att lära känna de som jag ska bo med. I den avdelningen jag är inplacerad i är det bara människor från Nacka och Värrmdö, men det var kul att vara med alla mina kära vänner! Synd bara att det inte var några snygga killar där, för det har jag verkligen brist av i mitt liv! 

Kram, Sofie

Vittisdag

Idag är det vittisdag i påskveckan. Jag vet inte vad det betyder... Inatt drömde jag en dröm som jag kommer ihåg ganska mycket av, för jag drömde den på morgonen när jag hade somnat om en gång. Okej:

Jag spelade i ett ishockeylag. Åtminstonde Sofie, Bella och Ida var också med i laget. Det var innan en match och Sofie hade med sig någon slags stylist, det var typ hennes storasyster eller kusin eller något. Hon var typ 20 år och alla tyckte att hon var jättecool.

Våra stylingförberedelser skulle börja med att vi skulle göra en "avatar" eller gubbe av oss själva på internet, så att den här stylisten skulle få en överblick över hur vi såg ut så att vi skulle få en bra styling till matchen imorgon.

Jag, Ida och Sofie började bråka om hur min och Sofies gubbar såg ut i förhållande till varanda. Jag tyckte att min hud var brun (eftersom jag hade solat hela dagen igår) och att Sofies var gul. Alltså riktigt gul, som om hon hade gulsot. Jag kommer inte ihåg hur den disskusionen utvecklade sig, men det blev match-dag tillslut.

Vi spelade, och jag satt på avbytarbänken tillsammans med typ halva laget. Tillslut stod det 0-0-0 till oss (vilket Bella förklarade för mig betydde 0-7, eftersom vi hade vunnit med sju poäng i den förra matchen(????)) och det blev planhalvsbyte. Det gick bra för oss, eftersom att vi var ganska dåliga och motsåndarlaget ganska bra.

Jag bestämde mig för att hoppa in, och bytte med en tjej som hette Sandra. Hon och två andra stod bakom två plintar på isen som de sköt framför sig. Jag tror att det var ett sorts skydd för flygande puckar.

När jag väntade på att hon skulle ta sig ut därifrån så får jag en extremt hård puck i nacken (alltså själva matchen hade inte startat igen då). Jag ramlar ihop på isen för det gör rätt så ont. Det visade sig att moståndarlaget kryllade av killar som var avundsjuka på oss (tjejer) för att det gick bra för oss.

Jag vet inte riktigt vad som hände med killen som sköt, hoppas han blev avstängd. Jag kommer iallafall ihåg att jag fick en tröstpresent av domaren själv (domaren var en enhörning, det var så av tradition) och jag fick ett skrivblock med penna och sudd (hmm, kul present!). Sedan vaknade jag. Förmodligen för att jag var så arg.

Oj, vilket långt inlägg det här blev... Hoppas ni orkar läsa allt! :D

Sofia

Picknick

I morse var jag duktig. Jag bakade bröd och gräddade pannkakor, sedan packade jag en korg med vispad grädde, sylt, mjölk, pannkakor, lite bröd och smör, vindruvor och några böcker. Sedan skuttade jag ut på picknick.

Grundtanken var att gå ut i skogen, för att det är det närmsta picknickstället. Men sedan hörde jag folk och ville inte riskera att bli sedd. Det skulle vara lite pinsamt om nån såg mig sitta själv med värsta matsäcken och ha picknick för mig själv. Det fick bli uppe i träden istället. På en plattform som det var tänkt att jag skulle bygga väggar och tak på för länge sedan, men jag kom på andra tankar istället och struntade i det.

Men det var lika mysigt ändå, och nu har jag varit upptagen hela eftermiddagen med att göra så lite som möjligt. Jag har suttit och läst i solen. Mycket härligt! Förmodligen vart jag solbränd också, som vanligt.

För jag blir nästan aldrig brun i solen. Jag blir bara röd, sedan blek igen. Aldrig brun... Nämnde jag förresten att jag, Ida och Sara var och hälsade på Matilda och hennes häst (okej inte hennes, men ändå) Palle. Det var faktiskt väldigt spännande! Så det så!

Sofia

Blåmåndag

Det är idag. NU borde väl ändå påskveckan ha börjat! JIPPIE! Som ni kanske förstår tycker jag om påsk ganska mycket...

Är det förresten nån som har sett till Sofie?

Sofia

Palmsöndagen

Idag är det förresten Palmsöndagen, början på påskveckan för vissa. Inte för att jag vet vad det betyder... Påskriset blev förresten jättefint!

Sofia

Traditioner

Nu har jag varit ute i skogen och hämtat en herrans massa björkris. Snart ska jag sätta mig och sätta fast fjädrar i alla färger däri. Det är en ganska konstig tradition egentligen. Att man klipper av en massa björkris, sätter det i en vas och knyter fast färgglada fjädrar däri.

Andra konstiga traditioner:
- Ägg till påsk. Behövs en motivation?

- Att man klär ut sig till någon slags häxa, ritar fräknar på kinderna och går och tigger godis till påsk.

- Att man tar in en himla gran inomhus och sätter ljus och diverse pynt däri till jul.

- Att det är allmänt vedertaget att barn klär ut sig till något halvläskigt (det är i och för sig mest gulligt, men ändå) och går och tigger godis till Halloween. Om de inte får något godis så är det fritt fram att vandalisera offret / offrets trädgård.

- Att pappershjärtan, choklad och roser är symboler för kärlek på alla hjärtans dag.
Förresten, i min engelska i skolan fanns det en dikt om alla hjärtans dag (den handlar om en lök). Läs den HÄR. Och den är på engelska, om det var oklart.

- Att man dansar kring en pinne fylld av blommor och blad på midsommar.

- Att man arrangerar folk i ett vitt tåg på Lucia. Stjärngossarna ska ha en himla dumstrut på huvudet, tärnorna har julgransglitter i håret och Lucian själv har ljus i en krona på huvudet och ska "skrida" fram.

Kan ni komma på några fler?

Sofia

Glace au congélateur

Har nyss käkat glass. Vi provade Berte glass från Sia i smakerna Äppelpaj, Kladdkaka och KnäckBräck. Min rangordning på dessa:

1. Äppelpaj


Smakade verkligen som äppelpaj med glass. Verkligen supergod! Typ bättre än Ben&Jerry. Läs mer om glassen HÄR (haha, det lät nördigt).

2. Kladdkaka


Sias motsvarighet till Ben&Jerrys Chocolate Fudge Brownie. Den var lite söt men supergod, trots att det smakade lite kolasås (ueäk). Läs mer om glassen HÄR.

3. KnäckBräck


Smakade inte den (jag gillar inte knäck-glass) så jag kan inte ge ett utlåtande. HÄR kan man iallafall läsa om glassen, om man skulle vilja det...

Jag vill smaka de andra smakerna också...

Sofia


Good morning Baltimore!

Det är en låt från filmen Hairspray. Jag har den på hjärnan just nu. Ni kan lyssna på den HÄR.

Sofia

NU ÄR DET PÅSKLOV!

Typ. Det är hemstudiedag imorgon, men sen är det lov hela nästa vecka och på måndag. JIPPIE!

Tips på mellanmål:
1 banan
Lagom mycket keso

Så här gör du: Skala bananen. Lägg den på en tallrik tillsammans med lagom mycket keso. Mosa. När det ser som äckligast ut och det inte finns några större bitar banan i ska man äta. Det är gott. Jag lovar!

Bild från http://kalorierkcal.blogg.se/2011/march/keso-banan-och-apple.html

Det är verkligen supergott! Om det inte är så att man inte tycker om keso. Då är det inte gott.

Sofia

Tydligen blir det heller inte gott om man inte tycker om banan...

Hemsk dag.

Usch, den här dagen har inte varigt kul. Vi hade ett jättelångt semenarium och förintelsen, där vi kollade på film om koncentratoinslägret Auschwits (eller nått sånt). sedan så hände den en jättehemsk sak i skolan, som gjorde att alla elever var deppiga hela dagen. Jag har verkligen tur att alla mina vänner och familj är friska, för livet är inte självklart. Äskar er <3 

PS:Men jag och malin bakade, och jättemånga sa att det var det godaste som någonsin sålts i caféterian! Stolt, det är jag allt.

Kram, Sofie (Deppig dock)

Musslor

I fredags premiäråt jag musslor, i vitvinssås. Det smakade gott, men äcklig konsistens på själva köttet. Det enda jag kunde tänka på var att jag åt tungor. Det var extra äckligt eftersom när man köper musslor så lever dem, sedan kokar man dem till döds, som kräftor. Dessutom är det mycket skal, lite kött i en mussla.

Fördelar:
God smak
Man blir mätt fort - går inte åt lika mycket mat
Jättenyttigt

Nackdelar:
Äcklig konsistens
Att man måste se hur levande djur kokas till döds
Det ser äckligt ut - som en tunga...


Sofia

Pff, jag är inte klantig!

Okej, där ljög jag. Jag är rätt klantig Idag så blev jag försenad på morgonen, så jag glömde hemnyckeln hemma, och tydligen (enligt pappsen) så stängde jag heller inte ytterdörren... Opsi! Så jag har varit utelåst från halv tre till åtta! Jag hade heller inga pengar, så jag svalt typ halft ihjäl. 

Kram, Sofie

De har fått namn!

Hanen heter Franz-Ferdinand och honan heter Sophie.

Jag pratar om änderna nu alltså... Tack till Sofie som gav änderna dessa namn.

Sofia

100

MOAHAHAHAHAHA! Jag fick det hundrade inlägget! WOHO!!

Jag har väldigt ont i handen...

Sofia

Nu är det vår!!!

Dels för att det är väldans ljust, dels för att det är så olidligt varmt, dels för att både tussilago(sar) och blåsippor har kommit (!!!!) och dels för att änderna har kommit!!!

Nyss när jag var ute och läste så hörde jag FLOFF-FLOFF-FLOFF-FLOFF-FLOFF i luften, sedan ett SPLUSCH när de magplaskade i vår lilla damm. Det var ett litet magert par, men jag antar att de kommer att bo hos oss till och från under sommaren. De brukar de göra. Änderna menar jag.

Vi brukar ofta ha änder hos oss. Jarmo och Ellinor blev så tama så att de åt ur händerna på en (givetvis matar vi dem! De kommer till oss anorektiska och när lämnar oss - när de har fått ungar - ser de ut som flygande köttbullar). Vad jag döpte de andra änderna har jag glömt.

Vad ska de här änderna heta?

Sofia

Väldigt långt namn

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga-
horonukupokaiwhenuakitanatahu. Det är namnet på ett berg i Nya Zeeland.
Snart har jag lärt mig det utantill...

Sofia

Saker som jag hatar!

 1. Bloggar där de struntar i punkter, kommatecken och bara använder massa förkortningar! Det går ju knappt att läsa! Skriv ordentligt!
 2. När man ska gå i armkrok med Sofia, och hon lyfter inte ens på armen.
 3. "The Game", hur kan man ha komigt på en sån skittrist "lek"?
 4. När någon får för sig att vara förnurlig och lägger hästbajs under kudden. Inte för att det har hänt mig, men ändå.
 5. När då folk tittar upp på menyn på typ Burger King även om de vet vad de ska ha. Bara för att de ska visa sig ovana vid "snabbmat" då de egentligen vet exakt hur allt går till.
 6. Den där guld reklamen där de säger att man ska skicka in sitt guld i ett kuvert med posten! Det är ju hur dumt som helst!
 7. I filmer: Om man ser ett tidtagarur som tex visar 10 sek kvar. Så är det egentligen mer som att det är en hel minut kvar i filmens värld. Sekunderna går jättelångsamt när de inte är i bild. Tiden är 10 sek, massa scener dyker upp, filmar på uret igen och det har är 7 sek kvar. Allt som hände tog tydligen 3 sek.
 8. Filmen "Oceans". 2 timmar med bilder på djur.
Mycket hat idag! Får nog ta ocg göra en "Jag älskar" lista imorgon!

Kram, Sofie

Narnia Soundtrack och Guppie-korv

Under den senaste veckan så jag inte kunnat sluta lyssna på dramatisk film-musik! Harry Potter och andra likanade äventyrsfilmer är helt klart underbara, men Narnia är nog favoriten. Innan har jag alltid tyckt att jag har helt okej musiksmak, låtar som är annorlunda och som inte spelas sönder på radio, men nu kanske jag har gått lite överstyr...? Får väl hoppas på att det går över snart!
 • Evacuating London av Harry Gregson- Williams (Narnia soundtrack) <3
Regina Spektor är en av mina "lite annorlunda, underbara favorit artister", henne måste ni lyssna på! The Call, Samson (COOLT NAMN!), Eet och Laughing With är mina favisar av henne! 

Föresten, är det bara jag som tycker att Sofia skriver om konstigare och konstigare saker? Först hur man LUKTANDE tar reda på vilken färg äpplen har på fruktköttet, och nu Guppikorv? Jag menar Jeez, hur kommer man på något sådant?

Kram, Sofie

Guppiekorv

Tänk om man skulle göra korv med guppietarmar som skinn! Vad äckligt det vore... Och tänk så många som skulle behövas för att få en portion...

Sofia

Fast det var väl kanske mitt fel... Lite

Nu ska ni tycka synd om mig! På idrotten idag så höll vi på med gymnastik, och jag skulle såklart stå på händerna (mot vägg). Eftersom att jag förra året kunde göra det hur lätt som hälst så trodde jag att det var inga problem. JEEZ va fel jag hade! Jag hamnade för långt ut med händerna, så hela jag rasade ihop och nu är min nacke och rygg typ helt demolerad! Och det var inte det ända! När jag kom hem så ramlade jag i trappan, så jag kommer få ett galet blåmärke på låret. Fast det jobbigaste är nog att sånt här händer med jämna meellanrum, så jag känner mig inte direkt galet graciös.

USCH va det är synd om mig! Varför ska man kunna göra kullerbyttor och stå på händerna? NÄR har man användning av det i verkliga livet?  

Kram, Sofie "surtant".

Skum unge...

"Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag e kul! Men aldrig mö(r)da på en lördag, för det verkar skumt... Det tycker jag e dumt. Men på söndag ska jag skynda å måla köket gult, fast det tycker jag e fult. Men städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag e kul!"

Pippi Långstrump

+

Skrattet i slutet på det här klippet:
Jag har en Pippi-period just nu!

Sofia

Igår var jag bara tvungen att se detta:När Pippi köper arton kilo karameller.

Favoritställen i klippet:

"Vilken lycklig tjej!"

*Pippi bär på en skyltdockearm*

"Vilken tur att det är lördag, annars skulle vi inte få äta godis!"

"Åh Pippi. Dom där gula också, det är så god smörja i dom!"

"Jo och så ska jag ha 60 klubbor, å 72 paket kola, ååå 103 chokladcigaretter" - Det är inte bra att gör godis av något så korkat som cigaretter!

"Snälla, snälla Pippi! Geléhallon och lakrtisbåtar också" - Dumma Annika. Hon utnyttjar Pippi för hennes pengar. Har aldrig gillat Annika i den här filmen!

- När Annika är så korkad och tuggar tuggummi när det finns hur mycket godis som helst.

- Att tjejen med klubban i början kommer tillbaka för att svulla i mer godis.

- Killen till vänster i det högra skyltfönstrets shorts - HERREGUD VILKA FULA!

- ATT ALLT SER SÅ EXTREM-GOTT UT I DEN DÄR AFFÄREN!!

- 3.01 <3

Jag älskar Pippi!! (Och godis!)

Sofia

Jösses...

Jag för fem minuter sen (jag är ensam hemma):

Jag: Men vad menas med värdeladdade ord egentligen?
Jag: Frågande Suck... Varför pratar jag för mig själv!
Jag: OJ!

Det här händer i och för sig väldigt ofta, men tänkte bara uppmärksamma att jag pratar för mig själv. Jag är inte perfekt ;D

Det är inte bra för mig att vara ensam längre perioder!

Sofia

Ursäkta, kan du flytta på dig lite? Min glass smälter.

Haha, gissa vad jag har hittat! EN HEMSIDA MED RAGGNINGSREPLIKER! Min dag är gjord. Det roliga är ju att vissa faktiskt använder dem... För att komma till sidan, tryck HÄR!

Kram, Sofie


Men, gud... Jag har inga läxor!

Är det bara jag, eller glömmer man bort hur mycket man har att göra när man kommer hem?

Kram, Sofie

Skön kille

I ett rum sitter en massa sexor. Sen så kommer en kille in och börjar skrika jättehögt och störa.

Skön liten kille: Sitter inte i själva rummet utan kommer utifrån och säger argt: "Kom här, din fördömda ljudanläggning!" *Drar med störningsmomentet ut. Tar sedan en stol och sätter sig utanför rummet i fråga med armarna i kors och vaktar.*

JAG ÄR KÄR!

Sofia

Paraplyn

Är det bara jag som stör mig på att pinnen i ett paraply är i mitten? Det är ju där man själv vill vara! Pinnen borde typ dela sig och gå ut i kanten så att man själv kan vara i mitten. För såvida man inte har ett jätte-paraply så är det alltid någon del som kommer utanför, typ en väska eller en ryggtavla eller nåt.

Kan inte någon designa ett sådant paraply?

Sofia

Parmesanost

Det kan jag inte leva utan. Skulle parmesan inte existera, skulle Sofia inte existera. Det är så otroligt gott!

Helst av allt skulle jag vilja få en parmesan ost till jul, födelsedag, påsk, namnsdagar, midsommar, Kristi himmelfärd, halloween, fettisdagen, kanelbulledagen, våffeldagen, Marie bebådelsedag, vårdagsutjämningen, höstdagsutjämningen, dagen då man ställer om till sommartid, dagen då man ställer om till vintertid, Lucia, kladdkakedagen, skolavslutningar, skolstarter, Alla hjärtans dag, nyår, Thanksgiving och övriga högtider.

Så att osten räcker året runt tänker jag. Synd bara att det är en ganska så dyr ost... DET ÄR JU SÅ GOTT!!!

För er skull kommer en bild:


Bilden är från http://www.zeta.nu/gott-att-veta/parmesanost/vad_ar_parmesanost


Appropå påsk, här kommer alla dagarna i påskveckan:

Palmsöndag

Blåmåndag

Vittisdag

Dymmelonsdag

Skärtorsdag

Långfredag

Påskafton

Påskdagen

Annandag påsk

Sofia

Ord som jag hakar upp mig på:

- MU!

- MAJS! (Tack Ida)

- (Jag gillar) GLASS!

- KORV(kaka)!

- SMUTT!

- NJETSKIJ KARAGOVSKIJ! (Min påhittade ryska, betyder "nix pix")

Det finns säkert ett antal fler...

Sofia

Lite ledsen just nu...

Jag har kollat klart på Heroes sesongerna, så nu har jag ingen underbar Milo Ventemiglia att kolla på :( Usch, va man blir låg av att kolla/läsa klart saker! Det var samma sak när jag hade läst ut Harry Potter serien, jag började typ hyperventilera och sprang runt i cirklar i flera dagar. Jag läser en bok serie som heter "Vampire Acadamy" just nu, och har bara en bok kvar! Jag laddade ner hela den serien på min mobil, så man blir lite van vid att ta upp mobilen och läsa lite då och då. 

Eftersom att jag älskar listor, så kommer det en på galet bra serier nu!
 • Prison Breake. Hihi, huvud personen Wentworth Miller är SNYGG. Fast han är typ 38. Och gay.
 • Heroes såklart :D SUPERDUPER SERIE
 • Gilmore girls, jättemysig.
 • Lost, men det spårar ur TOTALT i de senare sesongerna.
 • Nikita är helt okej!
 • VAMPIRE DIARIES! HELT UNDERBAR!

Kram, Sofie!

Tänkte uppmärksamma er på...


... Den lilla ikonen som vi har! Söt va? Men den finns inte på alla sidor här - än! För då kan man inte ha Å, Ä och Ö i texten. Och de bokstäverna kan vi inte leva utan!

Sofia

Mina tillägg till Sofies lista

My little pony, Sofie?

- Trazan och Banarne helt klart!

- Anki och Pytte <3

Alla Astrid Lindgren-program såklart! T ex:

- Lotta på Bråkmakargatan

- Madicken

- Nils Karlsson Pyssling

- Karlsson på taket <3

- Pippi Långstrump (duh!)

- Barnen i Bullerbyn

- Vi på Saltkråkan (Skrållan <3)

- Emil i Lönneberga

Från Sofies lista älskar jag:

- Fem myror är fler än fyra elefanter

- Doktor Kosmos

- POKÈMON! JIPPIE!!! (Eric Saade gästspelar där, som Ash Ketchum. Visste ni det?)

- Bumbibjörnarna

- Mumintrollen

Sofia

Det fanns tjocka flick-TV, smala flick-TV, men ingen ville TV ha!

Vi satt någon dag förra veckan och diskuterade om barnprogram, och direkt kom jag och tänka på Katjakaj og Bentebent! 

Det här är kärlek för mig!

Några andra super barprogram från när man var liten!

 1. Dragon- Tales! Det kollade jag på när jag bodde i USA, men jaja!
 2. Adam och Eva! Det kan jag kolla på när som hälst, helt underbart! <3
 3. Nicke och Mojje, även om Mojje är en läskig pedofil...
 4. Fem myror är fler än fyra elefanter! BOMBOMBOMBOM BOM BOM BOM! Det är Oet i BOMET som gör det!
 5. Bumbi-Björnarna!
 6. My little ponny!
 7. Luftens hjältar!
 8. Doktor cosmos! Så härligt :D
 9. Pokémon så klart.
 10. MUMINTROLLEN!
Några fler förslag?

Kram, Sofie!

För inte så länge sen...

Sofie ska handla en bulle på Konsum. Ida och jag går lite bakom.

Vi: Men Sofie, ska du inte handla din bulle i konditoridisken där borta iställe?

Sofie: Vänder sig om och stirrar stumt på oss som om hon inte förstår vad vi säger. Sedan: AAAUWAAAU! Går tillbaka förbi oss, som om hon inte ser oss. Ida och jag börjar att asgarva.

Det roligaste var att hon själv inte fattade vad som hände. Jösses... Sickna vänner man har...

Sofia

Adams Äpplen

Visste ni att det finns en film som heter så? Jag garvar ihjäl mig! Jag såg att man kunde hyra den på biblioteket idag (verkar det som om jag hänger där ofta?) och tyckte det var askul!

Alltså Adams (olika) äpplen = (flera) adamsäpplen

Roligast idag! Jag har då haft ganska tråkigt idag då det var skolbio idag med typ två timmars närbild på krill! Tror jag nickade till flera gånger.

IMDBa fimen HÄR (alltså Adams Äpplen, Oceans hittar ni HÄR)

Sofia

Onödig fakta om mig!

 1. Jag har bott i USA i två och ett halvt år (2-5 år gammal).
 2. Jag duschar alltid i minst en halvtimme.
 3. Jag har lätt för att komma ihåg telefonnummer och födelsedagar.
 4. När jag var liten så var jag blond och hade spikrakt hår.
 5. Jag har en ny kändis-crush typ varje halvår som jag går in i totalt. Just nu är det Milo Ventemiglia, Hihi :D
 6. Jag älskar jordnötssmör.
 7. Jag har galna tvångstankar! Tex, varje gång jag ser en gul bil, men inte har någon att slå, så måste jag klia mig på hakan och mima "mamma mia, here I go again".
 8. Ibland när jag ska sova så får jag för mig att jag har cancer och kan inte sova på flera timmar.

Kram, SofiE


"Okänd"

Haha, idag så upplyste Sofia mig om att jag inte har lagt upp några bilder på mig själv! Så för er som inte känner mig så kommer bilder!

Sigtuna hemma hos Anneli för bara några veckor sedan!


USA Hösten 2010

Kram, SofiE

Visste ni att...

- Filmen "Eclipse" på tjeckiska heter "Zatmeni"?

- Mitt favoritord på svenska är "Snapphane"?

- Man inte kan logga in på sin blogg utan att datorns ägare tvunget ska skriva ett gästinlägg?

- Sara har varit beroende av att rita månar med nattmössor?

Sofia

Hedvig är här!

Hej! Nu är det Hedvig som skriver! Nu sitter jag och Soffan i soffan på bibblan och väntar på en teatervän som ska visa oss vägen till Gustavsbergsecondhandaffären som ska ligga här någonstans!
Min blogg heter www.sidensvansarnaa.blogg.se, den heter så med två a:n eftersom jag delar den bloggen med min kompis Olli!

Nu gick Sofia, men hon kommer snart igen...
Idag så börjar vår teater 16.15 ! Det kommer bli superkul!

En gång så mosade Sofia in en tomat i sin hand. Jag blev svimfärdig... Och säg inte det här till någon! Men sista föreställningen vi ska ha den 14 maj så ska Sofia bära in mig på sig rygg och jag ska skrika ett fågelskrik!

//Hedvig

Ny samhällsstuktur

Jag har tänkt på en sak. Istället för att ha det som det är nu, med att man jobbar och tar ut ledighet (alt. skola + lov) så borde man ha det på ett annat sätt. Hela Sveriges befolkning delar upp i två - de som arbetar på våren och de som arbetar på hösten. Säg att jag hamnar i vårarbetesgruppen. Då går jag i skolan fem dagar i veckan (ledig på helgen) fram till sista juli. Sedan är jag ledig fram till sista december. Då får man ju ett mycket effektivare arbete på sin arbetsperiod. Eller inte.

Men det vore en kul idé.

Så skulle man kunna växla lite, så att jag inte är ledig VARJE höst, det skulle bli lite långtråkigt. Nån gång vill man vara ledig på våren också. (Man skulle kunna göra så att man är ledig ett helt år, så jobbar man hela nästa.

Jag vet att man vill vara hemma över högtider etc. Men ändå!

Sofia

Förresten vet jag att desigen inte funkar på annat än huvudsidan. Ska ta itu med det snart... Fast inte nu. Jag är för trött. Hade lång-rep på teatern idag, samt varit ute och joggat. Skulle behöva en helg till!

(FIXAT)

Gubbar och Karlsson-citat

Till attt börja med så tycker jag att vi behåller den här bakgrunden tillsvidare för jag har så mycket påskkänslor. Sen så vill jag visa en tecking jag hittade på mitt rum:Det är alltså en massa smileysar med olika frisyer. Tror jag gjorde den i höstas.

Sen så vill jag dela med mig av ett nytt Karlsson-på-taket-citat, för jag tycker inte att ni får en tillräckligt stor dos av Karlsson:

Karlsson: "Duu Lillebror... Du har väl händelsevis inte nåra karameller kvar?"
Lillebror: "Näe, men jag har tre kola kvar."
Karlsson: "Mmm, de är tre stycken. Men de går inte att dela, å det vet ju minsta barnunge!" *Äter en av kolorna*
Lillebror: "NÄÄÄÄ!"
Karlsson: "'NÄÄÄÄ!' Din glupska lilla pojke! Unnar du mig inte ens en koola?"
Lillebror: "Joo... Nu finns det bara två kvar... Vilken tycker du ska få välja först?"
Karlsson: "Det tycker jag att du ska få göra! Men då måste du också ta den minsta!"
Lillebror: Finurligt "Då tycker jag att du ska få välja först!"
Karlsson: "Jaha!" *Tar den största kolan*
Lillebror: "Nu tog ju du den största!"
Karlsson: "Aaa... Vilken skulle DU ha tagit om du fick välja först?"
Lillebror: "Jag skulle ta den minsta såklart!"
Karlsson: "Ja men du har ju fått den minsta! Vad gnäller du om då!?" *Skakar på huvet och går*

Elakt, men i sann Karlsson-anda!

Sofia

Hoppas att hon inte börjar skrika

Idag ska jag och Bella gå och kolla på bio och shoppa! Vi ska se "No strings attatched" med Ashton Kutcher, och det gör mig liiite orolig. Förra gången vi såg en film så satt Bella och skrev "HAN ÄR SÅ SNYYYYGG!!!!" hela filmen (och flera dagar efteråt...). 

När det gäller shopping så ska jag försöka hitta en byxdress med korta ben! Om jag hittar någon fin så lägger jag upp bilder då, tillsammans med min nya kappa!

Puss, Sofie


Trailer till "No strings attached"

Ber lite om ursäkt!

Jag vet, vår blogg är galet ful just nu, MEN vi håller på och fixar! Ville bara berätta det! 

Sofie

GRATTIS IDA SÖTNOSEN...

... fast i efterskott! HIHI. Jag skrev faktist två grattis inlägg till dig igår, men det funkade inte att publicera...

Jo, det är så att igår så fyllde min gulleplutt Ida femton år så jag tänkte bara sjunga en sång till henne! 

Ja må du leva
Ja må du leva
Ja må du leva uti hundrade ååååår!
Ja visst ska du leva
Ja visst ska du leva
Ja visst ska du leva uti hundrade ÅÅÅÅR!!! 

Grattis Idisen! <3Dumma blogg!

Du är jag irriterad. Jag skrev FEM ilägg igår och inga har publicerats! Jag fattar inte vad felet är. Ännu jobbigare är det att inget av inläggen har hamnat i utkast häller, så jag får väl helt enkelt skriva om alla...

Hoppas att detta funkar.

Lika som bär?

Fast inte min egen för en gångs skull. DEN HÄR fanns på Aftonbladet. Det är alltså en artikel där de liknar Hitler vid ett hus. KNÄPPT!

Sofia

Lack!

Jag kommer tillbaka efter en hård vecka med läxor och tänker bara skriva lite på bloggen och ta det lugt, och vad tror ni att jag märker? SOFIA har bytt våran bloggbakrund till en bajsbrun fulrutig skitbakgrund!!! :O >:@

SÅ SOFIA! NU HÄMNAS JAG!

Till Ida

Som också fyller 15 år idag! Hennes uppmuntran blir en konståkare som jag TROR hon tycker är jättesnygg (Ida går på konståkning):


Bilden är från http://peaceloveandtwilight.blogg.se/2010/january/konstakning.html

Tror att det var han hon menade. Om det var det håller jag verkligen inte med henne! Som sagt så vet jag inte om det är han, men jag har för mig det.


GRATTIS IDA!!!!!!!!!!!! <3

SofiaRSS 2.0